Barbie Margot Robbie

Online: 09-01-2019.
Er komt definitief een speelfilm met in de hoofdrol de populaire pop Barbie. Actrice Margot Robbie zal de hoofdrol spelen. .. . .  en ook fungeren als producer.

Speelgoedfabrikant Mattel tekende met AT&T-onderdeel Warner Bros een overeenkomst voor de Barbie-bioscoopfilm, schrijft Variety dinsdag.

Over de komst van een Barbie-film wordt al lange tijd gesproken. Sony kondigde het project in 2014 aan en meldde later dat Amy Schumer voor de hoofdrol had getekend. Dat ging niet door, omdat Schumer de opnames niet kon combineren met een andere film waarin ze speelde.

Destijds werd gemeld dat Schumer een Barbie zou spelen die in Barbieland leeft, maar wordt weggepest omdat ze niet perfect is. Ze gaat vervolgens op avontuur in de 'echte' wereld. Daar realiseert ze zich dat perfectie van binnen zit en niet van buiten. Het is niet bekend of dit verhaal in de versie met Robbie ook wordt gebruikt.

Daarna werd Anne Hathaway enige tijd genoemd. Maar in oktober werd bekend dat Robbie in gesprek zou zijn voor de hoofdrol.

Film is het eerste 'tastbare resultaat' van filmtak Mattel

Volgens Mattel is Barbie één van de meest iconische merken in de wereld. Om die reden verwacht het bedrijf veel van het tot leven wekken van het karakter. Mattel tuigde onlangs een eigen filmtak op om merken en karakters uit zijn speelgoedlijn via films beter te vermarkten. De Barbie-film is het eerste tastbare resultaat van die inspanning.

Het is nog niet bekend wanneer de Barbie-film te zien zal zijn. Robbie speelde in The Wolf of Wall Street de vrouw van Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) en is binnenkort te zien in Mary, Queen of Scots.