Het open huwelijk

Online: 09-01-2019.
Peter R. de Vries was dinsdagavond in de eerste aflevering van de SBS 6-show Saved by the Bell openhartig. . .. .  over het open huwelijk dat hij had met zijn ex-vrouw Jacqueline. Dat was te zien in het programma waarin kinderen vragen stellen aan BN’ers. Eén van de kinderen had op Google gevonden dat De Vries een open huwelijk had, maar had geen idee wat dat was. Hij besloot om dat aan de misdaadjournalist te vragen. “Ik las ergens dat u een open huwelijk had. Wat is dat eigenlijk?

De Vries had die vraag niet zien aankomen. “Poeh! Je wil weten wat dat is? Een open huwelijk is dat als je getrouwd bent, dat je even goed naast je vrouw of naast je man nog andere vriendjes of vriendinnetjes kan hebben.”

 

Het kind: “U bent nu gescheiden, toch?

De Vries: “Ja.”

Kind: “Toen u nog getrouwd was, zei u toen vaak aan uw vrouw dat u van haar hield?

De Vries: “Ja, natuurlijk. Ik kan je zeggen dat ik met mijn ex-vrouw nog steeds een heel goede relatie heb.”

Kind: “Maar waarom had u dan een open huwelijk?

De Vries: “Ja, dat is iets waar je voor kiest. Mijn vrouw en ik waren daarover heel eerlijk tegen elkaar. Dat betekende dat we niet tegen elkaar hoefden te liegen en geen smoesjes hoefden te bedenken, van: ‘Ik ben aan het overwerken’ en dat je ondertussen met iemand anders uit eten gaat enzo. Daar kozen wij voor. Dat vonden wij prettig om dat zo te doen.”

Tot slot onthulde De Vries ook nog dat hij op zijn veertiende voor het eerst zoende. “Toen zoende ik met een buurmeisje.”

De eerste aflevering van Saved by the Bell trok dinsdagavond 532.000 kijkers (10 procent) naar SBS 6.