3 daagse werkweek

Online: 05-12-2018.
Erland Galjaard wil maximaal drie dagen per week voor Talpa gaan werken.. . . . Hij wil genoeg tijd overhouden voor zijn dj-duoschap met Ronald Molendijk.

Dat vertelt hij in gesprek met het AD. Dat Galjaard aan de slag gaat voor het Talpa/SBS van John de Mol is eigenlijk al duidelijk sinds hij vorig jaar bij RTL vertrok. “Het concurrentiebeding loopt op 1 februari af, maar als we dan overal kunnen optreden met Soulvation ben ik nog even niet beschikbaar“, aldus de televisiebobo. De man van Wendy van Dijk sorteert voor op een kleinere rol binnen de organisatie van De Mol. “We zijn serieus in gesprek, maar de muziek heeft prioriteit.”

Galjaard denkt niet aan een leidinggevende, maar aan een creatieve rol. “Ik ga sowieso niet meer dan drie dagen werken dus dat zou helemaal niet kunnen. Bovendien wil ik niet meer in vaste dienst. Ik ben van plan mijn eigen bedrijf op te zetten, waarin ik ook de muziek kan onderbrengen. Ik wil Soulvation een serieuze kans geven. Dat kost tijd en die wil ik daarvoor maken.” Bovendien werkt hij ook nog aan een film, waarvan hij het idee heeft gepitcht aan Talpa Fictie-baas Will Koopman. “Zij was enthousiast, dus daar wordt aan gewerkt.”