Madonna With The Big Boobies

Online: 04-12-2018.
Het schilderij The Madonna With The Big Boobies, dat regelmatig opdook als terugkerende grap . . . .. in afleveringen van de legendarische Britse tv-komedie Allo Allo, is op een veiling verkocht voor bijna 17.000 euro.

Het portret - feitelijk niks anders dan een decorstuk dat zou zijn geschilderd door de fictieve ‘kunstenaar’ Van Clomp (1453-1507) - lag na het slot van de serie (1992) in een depot van de BBC en werd uiteindelijk in 2007 voor 4500 euro verkocht aan een particuliere koper. Die wilde er om onbekende redenen vanaf en maakt nu het geveild is een forse winst. De nieuwe eigenaar is een Fransman die wilde dat het ‘meesterwerk’ weer naar huis ging. 

Het schilderij heeft feitelijk geen waarde, maar bracht toch veel op omdat het gaat om een zeldzaam en belangrijk item uit de Britse tv-geschiedenis. De anonieme koper van het schilderij, waarvan in tien jaar tijd meerdere versies werden gemaakt, woont in de Franse plaats Nouvion waar de serie zich afspeelde. Volgens het veilinghuis waren er ruim 25 gegadigden voor het decorstuk.