Emo-politiek

Online: 05-11-2018.
VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen, die op de post Infrastructuur en Waterstaat zit, is niet te spreken over de manier waarop Tim Hofman . . . . . naar Den Haag is gegaan voor opnames van zijn #BOOS-documentaire. Dat heeft ze vanochtend gezegd in WNL Op Zondag op NPO 1. Hofman is momenteel goede sier aan het maken met een actie om jonge asielzoekertjes aan een vergunning te helpen en confronteerde politici in Den Haag met een van die asielzoekertjes: de 9-jarige Nemr.

Nemr wordt binnenkort teruggestuurd naar Irak en vertelde aan politici voor zijn leven te vrezen. “Je voelt je ontzettend ongemakkelijk als je die beelden ziet”, aldus de minister.

Haar VVD-collega Klaas Dijkhoff reageerde een beetje ongevoelig. “Klaas heeft zich hier heel ongelukkig bij gevoeld. Als iemand een warme persoonlijkheid heeft, dan is hij het.”

De minister beaamt dat het jongetje is gebruikt. “Ja dat denk ik wel. Het is ook moeilijk voor dat jongetje. Het is kennelijk gedaan uit het oogpunt: het doel heiligt alle middelen.”

“Je weet niet waar je hem aan blootstelt, wat hij te horen krijgt van de politici. Dat vind ik wel heel eng.”

Bron: MC