SBS = einde carrière

Online: 04-11-2018.
Een overstap naar het kwakkelende SBS 6 staat zo ongeveer gelijk als het einde van je tv-carrière. Irene Moors, Nance Coolen, Jochem van Gelder: ze kunnen er allemaal over mee praten. Beau van Erven Dorens is nog ternauwernood gereanimeerd . . . . . door RTL, maar ook Gordons tv-loopbaan lijkt straks in levensgevaar te komen als hij in januari naar SBS verhuist. Het lijkt erop dat SBS-baas John de Mol zijn eigen zus Linda de Mol níet zo’n einde van haar tv-carrière gunt.

John had Linda al lang kunnen vragen voor een overstap, maar dat heeft hij nog steeds niet gedaan. “Nou grappig genoeg niet“, vertelt ze op Radio 10. “Het is niet zo dat wij al gesprekken hebben gehad, van: ‘Kom je deze kant op en wat zou je dan eventueel kunnen doen?’”

Het begint er inmiddels op te lijken dat John zijn zus bewust niet vraagt. Linda zal ongetwijfeld wat kijkers meenemen van RTL, maar het is en blijft een feit dat vrijwel alles op SBS mislukt, wie je er ook neerzet.

Linda: “Ik heb gezegd dat ik nog een jaar bijteken bij RTL en in dat jaar wil ik er nog even rustig over nadenken. En hij heeft tot nu toe nog niet gezegd van: ‘Kom, we gaan zitten en wat gaan we doen?’”

“Ik heb natuurlijk altijd gezegd: als hij echt vindt dat hij me heel erg nodig heeft en hij een bepaald plan heeft, dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Hij is m’n broer, hè? Maar dat heb ik dit jaar nog niet gedaan. Ik heb het ook heel erg naar mijn zin bij RTL. Alle programma’s gaan voorlopig allemaal nog gewoon door.”

Bron: MC