Klusjesman, student, kapster of kunstenares?

Online: 11-10-2018.
Na een rol in een populaire tv-serie of film kan lang niet iedereen gaan rentenieren.. . .. .  Zo raakte pas bekend dat acteur Geoffrey Owens, die jarenlang te zien was in ‘The Cosby Show’, tegenwoordig achter de kassa van een supermarkt staat. Hij schaamt zich echter niet voor zijn baan en het feit dat hij nu moet rondkomen van een ‘normale’ job. Hij is ook niet de enige beroemdheid die weet hoe dat voelt.

Wie? Vanilla Ice, bekend van de hit ‘Ice Ice Baby’
Wat doet hij nu? Klusjesman

Rob van Winkle (50), zoals Vanilla Ice echt heet, werd in 1990 wereldberoemd met zijn single ‘Ice Ice Baby’. Verdere grote successen bleven daarna uit, en dus begon hij met het renoveren van huizen. Een succesvolle zet, zo bleek al snel. De rapper kreeg een eigen klusprogramma op tv, en bracht ook een boek uit vol tips over het renoveren en opknappen van oude woningen.

Wie? Jack Gleeson, bekend van ‘Game Of Thrones’
Wat doet hij nu? Student

Toen zijn personage stierf in ‘Game Of Thrones’, kondigde Gleeson (26) aan dat hij een punt zette achter zijn carrière. “Ik acteerde om te ontspannen. Ik genoot er oprecht van. Maar waneer je er je job van maakt, dan verandert je relatie met acteren. Het is nu niet dat ik het haat, maar het is niet iets wat ik wil blijven doen”, liet hij optekenen. Gleeson wil graag zijn diploma afwerken, en gaat weer door het leven als voltijds student. Hij studeert filosofie en theologie aan het Trinity College in Dublin in Ierland.

Wie? Nikki Blonsky, bekend van ‘Hairspray’
Wat doet zij nu? Kapster

Nadat Nikki Blonsky (29) te zien was in de muzikale film ‘Hairspray’ kwam ze als actrice nog amper aan de bak. En dus gooide ze het over een andere boeg: eerst ging ze aan de slag als verkoopster in een schoenwinkel in New York, later schoolde ze zich om tot haarstyliste. Vandaag werkt ze nog altijd in een kapsalon, en doet ze er ook de make-up van klanten.

Wie? Sarah Michelle Geller, bekend van ‘Buffy the Vampire Slayer’
Wat doet ze nu? Zaakvoerster van eigen merk

Sarah Michelle Gellar (41) werd door haar hoofdrol in ‘Buffy the Vampire Slayer’ enorm populair. Daarna bewandelde ze ook andere professionele wegen: ze was veelgevraagde voice-over en richtte later haar eigen culinaire merk ‘FoodStirs’ op, waarmee ze middels gezonde en makkelijke ingrediënten gezinnen de keuken in probeert te krijgen. De Amerikaanse versie van Hello Fresh, zeg maar.

Wie? Mara Wilson, bekend van ‘Matilda’ en  ′Mrs. Doubtfire’
Wat doet ze nu? Schrijfster

Mara Wilson (31) was nog maar 6 jaar oud toen ze in 1993 de rol kreeg van Natalie in ‘Mrs. Doubtfire’. In 1996 scoorde ze ook de hoofdrol in de verfilming van Roald Dahl, Matilda. In 2000 stopte ze echter al met acteren, omdat ze het naar eigen niet meer leuk vond. ”Zo leuk is het echt niet, je hebt nauwelijks creatieve vrijheid”, gaf ze aan. tegenwoordig focust Mara zich op schrijven en storytelling.

Wie? Tom Selleck, bekend van ’Magnum, P.I.′
Wat doet hij nu? Avocado-boer

Hij werd bekend als Thomas Magnum uit de detectiveserie ‘Magnum, P.I.’ En ook na die reeks was Tom Selleck (73) nog regelmatig op het scherm te zien. Toch is acteren al lang niet meer zijn belangrijkste bezigheid: Selleck verbouwt tegenwoordig immers avocado’s op zijn boerderij op een stuk grond van 24 hectare. Selleck heeft daarnaast een landgoed van 65 hectare in Hidden Valley waar hij zijn groene vingers laat zien.

Wie? Lucy Liu, bekend van ′Charlie’s Angels’
Wat doet zij nu? Kunstenares

Lucy Liu (49) was vooral in de jaren 90 constant op het scherm te zien. Ze werd bekend vanwege haar rol in ‘Ally Mc Beal’, en speelde vervolgens in films zoals ‘Charlie’s Angels’ en ‘Kill Bill’. Ze leende ook haar stem aan een personage in de film ‘Kung Fu Panda’. Omdat haar carrière nadien op een lager pitje kwam te staan begon Lucy Liu met het creëren van kunst. Ze deed dit onder het pseudoniem Liu Yu-ling. Haar werken worden gesmaakt en regelmatig voor goede doelen verkocht of gedoneerd. Ondertussen speelt ze nog wel in de tv-reeks ‘Elementary’ en de Netflixfilm Set it Up

WAT dededen sommige acteurs voor hun acteercariere? Wie was er melkman, portier, zwembadschoonmaker? SPEEL QUIZ