Minder Lubach

Online: 14-09-2018.
heeft vriend en vijand laten schrikken met zijn aankondiging dat Zondag Met Lubach teruggaat van twintig afleveringen dit jaar naar tien afleveringen volgend jaar. . . . . Komend voorjaar moeten we het zonder hem doen.

De presentator wil gewoon een keertje het theater in. “Volgend voorjaar slaan we een half jaartje over, omdat ik een theatertour ga doen en het misschien ook wel eens goed is om na vijf jaar te bedenken: misschien moeten we even een keer op adem komen en kijken hoe het ervoor staat.”

Hij vervolgt: “Ik was met alle plezier doorgegaan, maar ik heb wel eens gedacht: hoe lang wil je dit doen? Misschien wel tien of twaalf jaar. Dan is het denk ik wel goed om ergens in het midden een keer te kijken: vinden de mensen het nog leuk en slaat het nog ergens op of moeten we een andere kant op?”

Het wordt niet definitief teruggeschroefd, aldus Lubach. “Mensen doen nu alsof het stelselmatig minder wordt, maar dat is niet het plan. Het is alleen voor nu. Ik heb een bepaalde theaterambitie en denk dat ik nu meer mensen naar het theater trekken dan vroeger, toen er meer mensen op het podium stonden dan in de zaal.”

Wat zou hij eigenlijk doen als John de Mol of een andere commerciële partij bij hem aanbelt? “Daar laat ik me niet over uit. Er wil wel eens iemand met je koffie drinken. Als je zo’n prijs wint of een programma maakt waar een miljoen mensen naar kijken, dan werkt het zo dat zenders waar nog geen miljoen mensen naar kijken denken: die moet bij ons. Ik zeg nooit nooit. Ik ben niet van plan om de VPRO en de NPO in de steek te gaan laten om ergens te gaan zitten cashen.”

“Stel dat we ooit een keer stoppen en ik ga weer het theater in of een boek schrijven, dan zou ik wel eens rustig kunnen kijken: wie wil er wat en wat zijn de opties? Maar ik ben nu niet van plan om de mensen in de steek te laten die ons op deze plek hebben geholpen.”

RTL 4 zou hem misschien wel graag een dagelijkse latenighttalkshow willen zien maken. Zou dat kunnen? “Het hangt ervan af hoe je het aanpakt.”

Gisteren was hij te gast bij RTL Late Night met Twan Huys. Waarom eigenlijk niet bij Pauw? “Daar ben ik al heel vaak geweest. Misschien hadden we nu beter het programma van Twan kunnen promoten in plaats van mijn programma. I love Twan.”

Bron: mediacourant.nl