John de Mol zijn dreigement

Online: 12-09-2018.
RTL-baas Sven Sauvé wil niet ingaan op John de Mols dreigement om bekende Talpa-shows weg te halen bij RTL en naar zijn eigen SBS te verhuizen. . . ..  Dat was te horen op BNR Nieuwsradio. De Mol heeft aangekondigd hierover te praten met Sauvé. Of hij The Voice-franchise ook weg wil halen, wilde de mediatycoon niet verklappen, maar critici weten het zeker: The Voice gaat naar SBS. Sven Sauvé: “Wat John van plan is, laat ik aan hem. We hebben prima gesprekken over samenwerkingen.“

Dat doet Sauvé naar eigen zeggen met meerdere partijen in de markt. “Ik zie samenwerking in de Nederlandse markt tussen mediabedrijven als cruciaal om een vuist te vormen tegen de internationale partijen. Die internationale partijen komen met grote budgetten de markt in en pakken op dit moment veel van onze kijktijd. Ik denk dat we als Nederlandse publishers in welk domein dan ook – radio, televisie of print – moeten kijken naar samenwerkingsvormen.”

Sauvé ziet vooral samenwerking op commercieel gebied zitten, bijvoorbeeld het delen van data om adverteerders te bekoren. “Er is veel enthousiasme tussen alle partijen. We hebben ook een goede dialoog gaande met minister Slob. Een paar dingen waar we elke keer tegenaan lopen is dat het onwennig is om deze stap te zetten, maar het zal wel moeten. Ook moet je kijken welke wettelijke ruimte je hebt.”

Een vergaande samenwerking met SBS lijkt hij niet echt te zien zitten. “SBS heeft haar strategie, wij hebben onze strategie. Onze strategie is de nummer één lokale speler zijn van alle VOD-platformen. We zijn nummer één met tv, met Videoland als lokale speler en de nummer één met MCN.”

Hoe zit het met samenwerken met de NPO? “We zitten samen met de NPO en SBS in een verband dat NLZIET heet. Wat je merkt is dat de NPO een andere opdrachtomschrijving hebt. Heel veel dingen die wij als commerciële media willen, mogen zij niet doen. Dan is het ingewikkeld om samen te werken. We hebben nu op Videoland wel content van de publieke omroep en van SBS staan. Dat was in het verleden ondenkbaar.”

Bron: mediacourant.nl