Sterke Verhalen

Online: 11-09-2018.
NPO 1 komt op de zondagavond met een nieuwe panelshow met cabaretiers: Sterke Verhalen. . .. . .  Teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk nemen het vanaf 9 december tegen elkaar op onder leiding van Sanne Wallis de Vries. Dat heeft BNNVARA laten weten. Het programma heeft niet veel om het lijf, blijkt uit de omschrijving. “De verhalen zijn allemaal onwaarschijnlijk, gênant of lachwekkend, maar de grote vraag is: zijn ze echt gebeurd of compleet verzonnen?“

Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. “Welk verhaal is onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd? En wie kan zo goed bluffen dat iedereen het verhaal gelooft?” 

Sanne Wallis de Vries: “Soms maak je iets mee waarvan je denkt: ‘als ik dit vertel, word ik niet geloofd’. Zo ongeloofwaardig kan de werkelijkheid zijn. Ik verheug me enorm op die verhalen van onze kandidaten, net zoveel als op hun ter plekke verzonnen onwaarheden. En vervolgens verheug ik me enorm op de snuiten van Peter en Richard, als ze er (weer) in zijn getrapt.”

Peter Pannekoek: “Would I Lie To You is mijn favoriete programma in Engeland en het was mijn droom dit ooit in Nederland te mogen maken. Nu kan ik dus rustig sterven. Tenminste, na de opnames.”

Richard Groenendijk: “Dat ik samen met Peter en Sanne de Nederlandse versie van Would I Lie To You mag gaan maken vind ik fantastisch. Het ligt ook mooi in het verlengde van mijn werk in het theater waar ik tenslotte ook avond aan avond verhalen vertel. Soms waar, soms verzonnen en soms gewoon de waarheid wat aantrekkelijker gemaakt.”

Sterke Verhalen is een coproductie van BNNVARA en Endemol Shine. De eerste aflevering is op zondag 9 december om 21.30 uur op NPO 1.