Adam Zkt Eva VIPS

Online: 15-05-2018.
RTL biedt schrijfster Susan Smit zijn excuses aan voor het verzoek om mee te doen aan de naakte datingshow. . . . . Adam Zkt Eva VIPS op RTL 5. Dat heeft Privé-sterjournalist Jan Uriot gezegd op Privé TV. Smit twitterde dit weekend dat ze is gevraagd mee te doen. “Ik kom er niet uit of als 44-jarige schrijfster gevraagd worden voor een datingprogramma in je blootje een compliment of een belediging is. Ik ben een volwassen vrouw met een volwassen carrière; wat denken ze wel?“, zegt ze.

Collega-auteur Saskia Noort reageert dat ze ook al een uitnodiging heeft gehad. Smit daarop: “Ze hebben een scheepslading standaardmails eruit gegooid. Hopelijk ook naar onze mannelijke collega’s.”

Zangeres Leonie Meijer was eerder ook al verbaasd toen ze het verzoek kreeg. Zij zegt: “Ik ben zowel per mail als per Facebook benaderd. Ja, het is eigenlijk gewoon te belachelijk voor woorden, maar dat komt vooral omdat ik het programma een beetje pijnlijk op zichzelf vind.”

Toch is het volgens Uriot vooral pijnlijk in het geval van Smit. “Leonie is single en daar is het programma voor bedoeld, maar Susan Smit is helemaal niet single. Ze heeft een heel vaste verkering, dus het is onzin om haar te vragen.”

“Onze redactie heeft de redactie van Adam Zkt Eva gebeld van: jongens, hoe kan dit nou allemaal? Ze geven toe. Zeggen dat ze altijd grondig research doen, maar dat hier een fout is gemaakt. Zij bieden hun excuus aan.”