Jobs louteringsronde

Online: 12-05-2018.
Arie Boomsma, deskundige in RTL Boulevard, wil Job Gosschalk niet laten vallen. . . . .Hij gaat binnenkort ook eventjes met hem bellen. Dat vertelt de presentator, die óók slachtoffer is geweest van de castingdirector, in Volkskrant Magazine. Gosschalk wilde dat Boomsma – net zoals hij dat van veel andere jonge jongens wilde – voor zijn ogen zou gaan masturberen. “Ik heb er gelijk wat van gezegd. Desondanks heb ik me daarna een tijd heel ongemakkelijk en ook boos gevoeld.“

Die boosheid ging weer weg. “Gaandeweg konden we elkaar weer aankijken. En daarna heb ik met veel plezier een paar projecten met hem gedaan. Ik kreeg laatst een mail van hem. Die heeft hij naar veel mensen gestuurd, want volgens mij is hij nu bezig met een soort louteringsronde.”

Gosschalk is al een tijdje bezig om al zijn slachtoffers te bellen. Boomsma ervaart hetzelfde: “Hij vroeg of hij me mocht bellen, dus ik heb alleen maar teruggemaild: ‘Ja, dat is goed.’ Dus dat zal binnenkort gebeuren.”

Een poging tot misbruik is voor Boomsma geen reden om contact te verbreken. “Dat betekent bij mij niet dat ik nooit meer met hem kan omgaan. Juist als iemand alle pijlen op zich gericht krijgt, heb ik de behoefte zo iemand niet te laten vallen.”

Maar hebben al zijn slachtoffers dan geen recht om woedend te zijn? Natuurlijk wel, aldus Boomsma. “Maar ik denk dat er voor alles een tijd is, voor woede, voor vergeving en voor nieuwe kansen. Maar ja, je mag het niet voor hem opnemen, hè?”

Hij doelt op de mannen van Voetbal Inside maar ook Boulevard-collega Beau van Erven Dorens, die felle kritiek uiten op sterren die het opnemen voor Gosschalk.

Boomsma: “Op de een of andere manier heeft Johan Derksen al heel lang iets tegen mij en die andere mensen in dat programma hebben natuurlijk zelf niet veel visie, die praten hem na.”

Verder laat Boomsma zich wederom uit over zijn onthulling in de LINDA dat hij op 14-jarige leeftijd werd gedwongen om een vriendje oraal te bevredigen.

Hoe gedwongen was dat eigenlijk? Het lijkt een beetje een Jelle Brandtje: “Niet gedwongen gedwongen. Als ik het niet had gedaan, had hij mij niet geslagen ofzo“, zegt hij. “Ja, ik was dronken.”