Wekker-Wakker!

Online: 18-11-2017.
Jeroen van Inkel is de nieuwe MAX-presentator op NPO Radio 5. De 56-jarige dj zal vanaf dinsdag 2 januari te horen. . .  zijn in het ochtendprogramma Wekker-Wakker!.
Dat bevestigt omroep Max vrijdag.

Van Inkel vult de plek in die vrij is gekomen nadat vorige week bekend werd dat Wekker-Wakker! presentator Henk Mouwe aan het eind van dit jaar met pensioen zal gaan. Mouwe blijft wel verbonden aan MAX.

"Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen", zegt Van Inkel over zijn nieuwe baan. "Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden."

MAX-directeur Jan Slagter: "Met Jeroen van Inkel hebben we een topper binnengehaald op NPO Radio 5. Hij geldt als een van 's lands bekendste en meest ervaren radiomakers. Hij is een zeer herkenbare stem voor onze luisteraars. Ik ben trots hem welkom te kunnen heten bij onze club."

De co-presentator van Mouwe, Manuëla Kemp, schuift door naar de avond. Samen met Henkjan Smits gaat zij aan de slag voor Tijd voor MAX Radio, iedere werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

Eerder werd al bekend dat Van Inkel in gesprek was met Slagter. De dj bevestigde destijds tegenover het AD een overstap naar de ouderenomroep te overwegen. "Maar ik ben met meerdere zenders in gesprek", zei hij toen.

Van Inkel stond tot eind augustus onder contract bij Veronica. De dj was echter wegens gezondheidsklachten al enkele maanden niet meer te horen op de zender, die zijn contract niet verlengde. Eerder dit jaar had hij een licht hartinfarct.