Dokter Tinus seizoen zes

Online: 22-08-2017.
Georgina Verbaan speelt mee in het zesde seizoen van de SBS 6-hit Dokter Tinus. . .. . , die vanaf volgende week maandag weer terug is op de buis. Ze heeft een grote rol en is dan ook onderdeel van de officiële castfoto. Dat heeft de tv-zender laten weten. Met het vertrekken van zijn zoon en zijn vrouw (actrice Jennifer Hofman) blijft Dokter Tinus is seizoen zes met een grote leegte achter. In eerste instantie vlucht hij naar de grote stad, terwijl een andere dokter haar intrek in de dorpspraktijk neemt.

Zij ziet er weliswaar leuk uit, maar haar kennis is ver onder de maat. Het leidt tot grote ergernis bij de dorpelingen. Dokter Tinus kan het niet langer aanzien en keert terug. Maar hoe kan hij weer gelukkig worden in een dorp waar tegelijkertijd zoveel pijnlijke (liefdes)herinneringen liggen?

 

De dorpelingen helpen cupido uiteraard graag een handje, waardoor al snel bijzondere situaties ontstaan in het normaal zo rustige plattelandsdorp… Weten dames als de Poolse huishoudster Zofia (Georgina Verbaan) of de nieuwe schooljuf Nienke (Kim-Lian van der Meij) hem te bekoren?

Georgina Verbaan in Shownieuws: “Zofia dringt zich een beetje op als schoonmaakster bij Dokter Tinus. Ze is vrij strikt. Eerst vindt hij dat raar, maar uiteindelijk vindt hij het toch wel prettig. Ik had ook scènes waarin ik niets zei en alleen een bord pakte of een emmer neerkwakte. Het was heel non-verbaal.”

In het nieuwe seizoen is ook een rol is weggelegd voor Merlijn Kamerling, zoon van Isa en Antonie. Hij kruipt in de huid van Pepijn Ophuis, de vandalistische puberzoon van de nieuwe burgemeester van Wourkem. Zij wordt gespeeld door actrice Tina de Bruin, bekend van de Net5-series Bitterzoet en Julia’s Tango.

Dokter Tinus is vanaf maandag 28 augustus weer wekelijks te zien op SBS 6.