Maak plaats voor nieuw talent!

Online: 19-08-2017.
Tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant vindt het een beetje vreemd dat Matthijs van Nieuwkerk niemand op zijn stoel. . . .  in De Wereld Draait Door duldt. Dat schrijft hij in de Volkskrant. Van Nieuwkerk is vanaf 2018 veel minder vaak met DWDD te zien. NPO 1 moet dus met een vervanger komen, maar Van Nieuwkerk wil niet vervangen worden in zijn eigen formule. “In elk geval komt er niemand anders op mijn DWDD-stoel te zitten. En verder weet ik het echt niet“, gaf hij aan.

En dat begrijpt Althuisius niet zo. “Dat ‘mijn’ verraadt dat Van Nieuwkerk zelf geen vervangers duldt. Niemand anders dan Cersei Lannister mag op de Iron Throne zitten“, zegt hij, verwijzend naar de fantasieserie Game of Thrones.

 

“Maar waarom eigenlijk niet?“, vraagt hij zich af. “Waarom gaan de VARA en de NPO niet op zoek naar iemand die Van Nieuwkerk kan afwisselen? Iemand die onder de vleugels van de meester kan groeien en hem uiteindelijk kan opvolgen.”

Het lijkt erop dat de VARA-ster zich hier een beetje overschat, aldus Althuisius. “Het talent van Van Nieuwkerk staat buiten kijf (alhoewel autocuedebacle) en na twaalf seizoenen DWDD is hij met het programma vergroeid. Maar in de televisiewereld is niemand onmisbaar, zelfs Matthijs van Nieuwkerk niet.”

“Al denkt hij daar zelf misschien anders over“, besluit hij zijn column.